Fundacija Poti miru - Poti miru v Posocju
Ustanova "Fundacija Poti miru v Posočju"
Gregorčičeva 8, 5222 Kobarid, Slovenija
T: +386 (0)5 38 90 167
F: +386 (0)5 38 90 168
E: info@potmiru.si


slovensko english deutsch italiano magyar
Facebook Med priljubljene

Vodeni izletialtInfocenterSpominki
Spominki

V galerijskem prostoru Informacijskega centra Pot miru je postavljena stalna interaktivna razstava o Poti miru. Obiskovalci lahko z uporabo sodobne opreme in tehnologije raziskujejo in spoznavajo snovno in nesnovno dediščino soške fronte ter se virtualno sprehajajo po Poti miru.

Osrednji del razstave je zanimiva inštalacija oz. prikaz jarka z avtentično vojaško opremo. Na televizijskem zaslonu si obiskovalci lahko ogledajo 6 minutni film z atraktivno predstavitvijo kulturnih, naravnih, etnoloških, kulinaričnih in drugih zanimivosti v Dolini Soče in na Poti miru. V sklopu razstave je moč poslušati glasbeni CD z vojaškimi pesmimi narodov, ki so se borili na soški fronti. Zanimiv del predstavljajo interaktivne panorame z muzejev na prostem prve svetovne vojne ter zaslon na dotik s predstavitvijo Poti miru. Posebej so predstavljene zasebne muzejske zbirke iz Posočja, najmlajšim pa je na razpolago otroški kotiček, kjer lahko na zabaven način spoznavajo zgodovino in barvajo pobarvanke, rešujejo uganke, listajo knjige.

Interaktivna razstava je od marca 2015 bogatejša za simulator letenja. Njegov namen je spoznavanje zgodovinske dediščine območja, kjer se je pred sto leti odvijala soška fronta. Osnova simulatorja letenja so avstro-ogrske in italijanske vojne letalske fotografije, postavljene na digitalni model reliefa od Alp do Jadranskega morja.  S simulatorjem letenja je tako mogoče opazovati zgodovinsko pokrajino iz časa prve svetovne vojne, njen današnji izgled ter primerjati spremembe, ki so nastale v pokrajini v obdobju zadnjih sto let.

Razstava je brezplačno na ogled obiskovalcem vsak dan v času uradnih ur Informacijskega centra Pot miru.

altaltaltaltaltaltalt

SpominkiSpominki
 
Fundacija Poti miru - Poti miru v Posocju
Multimedija Poti miru v Posocju Informacijski center Aktualno Študijski center