Fundacija Poti miru - Poti miru v Posocju
Ustanova "Fundacija Poti miru v Posočju"
Gregorčičeva 8, 5222 Kobarid, Slovenija
T: +386 (0)5 38 90 167
F: +386 (0)5 38 90 168
E: info@potmiru.si

slovensko english deutsch italiano magyar
Facebook Med priljubljene

Pot miru na Smaragdni poti

Ustanova »Fundacija Poti miru v Posočju« je skupaj s prijaviteljem LTO Sotočje in še desetimi partnerji kandidirala v javnem razpisu Ministrstva za gospodarstvo za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj – ESRR za izvedbo aktivnosti regionalnih destinacijskih organizacij.

Po odobritvi sredstev omenjenega razpisa je Fundacija februarja 2011 prevzela vlogo nosilnega partnerja pri izvedbi dela razpisa, ki je vezan na projekt Pot miru na Smaragdni poti. Skupaj z vsemi partnerji – občinami in drugimi institucijami goriške statistične regije – je začela razvijati tematski regionalni produkt Pot miru. Tekom lanskega leta in do konca septembra letošnjega leta, ko se je razpis uspešno zaključil, je bilo izvedenih veliko promocijskih aktivnosti, ki so Pot miru iz Zgornjega Posočja povezale z zgodovinskimi potmi na območju Goriške in Krasa. Na celotnem območju nekdanje soške fronte tako nastaja enoten zgodovinsko-turistični produkt Pot miru od Alp do Jadrana.  

Fundacija je izdelala in natisnila splošno zgibanko Pot miru od Alp do Jadrana v petih jezikih (slovenskem, angleškem, nemškem, italijanskem in francoskem). Prav tako je izdelala ali koordinirala izvedbo in tisk sedmih zgibank: Zgornje Posočje, Goriška in goriški Kras, Sabotin Park miru – turistična karta, Sabotin – Park miru, Med Krasom in Sočo, Poti miru na Krasu – zemljevid, Kobariški muzej.
Fundacija je prav tako izdelala šestnajst informacijskih tabel in z njimi opremila posamezne pomembne točke vzdolž Poti miru od Alp do Jadrana (Log pod Mangartom, Ravelnik, Kolovrat, Mrzli vrh, Mengore, Kambreško, Korada, Vrhovlje, Sabotin, Solkan, Vodice, Jama Pečina, Kostanjevica, Skopo).


 
Fundacija Poti miru - Poti miru v Posocju
Multimedija Poti miru v Posocju Informacijski center Aktualno Študijski center